Netwerk

Alternatieve Geneeswijzen Nieuwegein

Orthomoleculaire therapie

De term orthomoleculaire therapie is afgeleid van het Griekse “orthos”, wat “goed” betekent, “recht” of “juist”. De Orthomoleculaire Therapie is er opgericht het lichaam op moleculair niveau te corrigeren. Dit gebeurt met voedingsstoffen. De lichaamscel, de kleinste eenheid van het lichaam, kan alleen goed functioneren als de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn. Als de cel goed functioneert, is er weinig kans dat er ziekte ontstaat.
 
Uit een groeiend aantal onderzoeken blijkt dat voeding een rol speelt in het ontstaan van veel chronische aandoeningen, waaronder chronische vermoeidheid, fibromyalgie, hart- en vaataandoeningen, botontkalking, reumatische aandoeningen, kanker, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, depressiviteit en ADHD. Het gaat hier dan om òfwel een tekort aan benodigde voedingsstoffen òfwel een teveel aan schadelijke toevoegingen.
 
Aan de hand van de klachten kan men in de Orthomoleculaire Therapie nagaan welke specifieke voedingsstoffen u waarschijnlijk tekort komt of welke voedingsstoffen uw lichaam optimaal zouden kunnen ondersteunen. Zo kunt u er zelf aan meewerken de aandoening te boven te komen. Deze stoffen kunt u gewoon naast een eventuele medische behandeling nemen. Een ander belangrijk onderdeel van de Orthomoleculaire Therapie is het geven van voedingsadviezen. Een streng dieet is niet nodig.
 
Behandelaar: